LUONTO – LEPO – HILJAISUUS IN IVALO

LUONTO – LEPO – HILJAISUUS IN IVALO

Täydellinen pakopaikka luonnon keskellä. Ihanteellinen rentoutumiseen, luonnosta nauttimiseen tai suomen kielen taitosi kehittämiseen. Koe Lapin hitaus ja rauhallisuus kaukana napapiirin pohjoispuolella. Aika pysähtyy yöttömän yön valossa! Täällä kellot käyvät hitaammin! Koe Lapin ainutlaatuinen kauneus: valo, rauhallisuus, puhdas ilma ja vesi; yksinkertaisesti luonto. Tunnet maiseman erityisen taian heti saapuessasi…

Nauti hyvästä ruoasta paikallisten herkkujen kera, jännittäviä keskusteluja takkatulen äärellä, kuumaa saunaa ja viileää järveä – juuri niin kuin haluat.

Katse vaeltaa vuonna 2010 valmistuneesta hirsitalostamme ”Vuostu” valoisaan metsään tai pienemmästä majatalosta ”Onnela” alas järvelle ja rantasaunalle tai kaukaisen tunturin suuntaan. Retkeily, soutu, kalastus, lintujen ja porojen katselu, grillaaminen kodassa tai tipissä, saunominen ja uiminen järvessä tai hyvän kirjan lukeminen – täällä on aikaa kaikelle, varsinkin kesällä kun päivä kestää 24 tuntia!

Kesästä syksyyn voimme tarjota myös viikon pituisia intensiivi Suomi-kursseja pienille, jopa 4 hengen ryhmille. Opettajan tuella sinä opit elämään hetken arkea suomeksi.

Sijainti

Meidän sijaintipaikkamme on keskellä harvaa metsää pienen järven rannalla Suomen Lapissa Ivalon lähellä. Se on noin 20 minuutin ajomatkan päässä Ivalon lentokentältä ja noin 10 minuutin ajomatkan päässä Ivalon kaupungista ja sen kaupoista.

Majoitus

Voit varata bed and breakfastin 2 yöksi tai useammaksi päärakennuksestamme tai vuokrata pienen majatalomme ”Onnela”. Pyynnöstä tarjoamme myös lounaan ja illallisen.

Päärakennus ”Vuostu”

Talossa ”Vuostu” vuokraamme yläkerran ison huoneen parivuoteella ja pienemmän huoneen, jossa parivuode ja yhden hengen sänky. Kahden huoneen käytössä on jaettu wc. Toinen wc, suihku ja sauna ovat alakerrassa. Huoneet ovat käytettävissä kesällä ja talvella. WLAN on käytettävissä, TV ja kirjasto galleriassa yläkerrassa ja olohuone alakerrassa ovat myös käytettävissä.

Vierastalo – Aitta ”Onnela”

Vierastalomme, Aitta «Onnela», on vuokrattavissa kesällä ja syksyllä (alkaen 3 yötä). «Onnelassa» on 2 kerrosta, kumpikin 18m2, ilman sähköä ja juoksevaa vettä. ”Onnelassa” on ulkokäymälä (outlet wc). Pohjakerroksessa on kaksi erillistä sänkyä ja voit kokata kaasuliedellä tai puuhellalla. Kaasu, polttopuut ja makea vesi kuuluvat hintaan. Yläkerrassa on parivuode; Yläkertaan pääsee ulkoportaikon kautta. Haluttessasi voit käyttää autotallirakennuksen jääkaappia.

Rantasauna, grillitalo ja lähistöllä oleva Tipi Lahka ovat myös käytössä.

Majoitushinnat Bed & Breakfast tai huoneen vuokra (hinnat per yö ja huone).

Päärakennuksessa yksi huone 1-2 tai 1-3 hengelle

Kausi 1 talvi/kevät: 1 yö 140 euroa.

Kausi 2 Kesä/syksy: 1 yö 120 euroa

(Kausi 1 talvi/kevät = joulu-huhtikuu, kausi 2 kesä/syksy touko-marraskuu)

Aitta «Onnela» minimivuokra-aika 3 yötä, varattavissa vain kaudella 2

Hinnat sisältävät liinavaatteet ilman aamiaista. Aamiaisen voi varata erikseen. Loppusiivous 50 euroa.

alakerrassa 100 euroa/yö/1-2 hlöä

yläkerta 70 euroa/ vrk/ 1-2 hlöä

Koko Aitta 170 euroa/yö 1-4 hlöä

Jos haluat viettää kanssamme viikon ja kokea monipuolisen ja mielenkiintoisen ohjelmamme, suosittelemme Slow Down -viikon varaamista täysihoidolla.

Ruokailu

Valmistamme ruuan pääosin suomalaisista, mahdollisuuksien mukaan paikallisista raaka-aineista. Kalat ovat omasta järvestämme (jos Ahti suo) tai lähivesistä, poroa ja muuta lihaa Lapista. Aterioiden hinnat ruokalistasta riippuen paikan päällä voimassa olevan hinnaston mukaan.

Rakastamme hyvää ruokaa ja arvostamme laatua!

Kielileiri

Kielileirillä saat mahdollisuuden puhua suomea ja samalla tutustua suomalaisiin tapoihin ja erityispiirteisiin sekä nauttia Lapin luonnosta. Päivät alkavat suomen kielen tunnilla, jossa opetellaan päiväkohtaista sanastoa. Varsinaisen opetuksen suorittaa opettaja. Osallistujat puhuvat koko ajan suomea sekä opettajan ohjauksessa että keskenään. Oppimisen perustana on sosiokonstruktiiviseen oppimiseen perustuva toiminnallinen menetelmä.

Leirin tavoitteet ovat: uskaltaa puhua suomea, osallistua arjen keskusteluihin, lisätä sanastoa ja tutustua suomalaiseen ja lappilaiseen kulttuuriin. Suomen kieliopin tai virheettömän puhekielen hallinta ei ole leirin tavoitteita.

Ohjelmaan kuuluu päiväretkiä nuotion ja grillimakkaran kera, marjastus ja sienestys osallistujien kiinnostuksen kohteiden mukaan. Sinulla on mahdollisuus kalastaa järvessä ja valmistaa saalis eri tavoin tai auttaa puutöissä. Päivittäiseen rutiiniin kuuluu myös saunan lämmitys, saunominen ja uiminen järvessä (unohtamatta kylmää ”Huurteista”).

Viikon mittainen leiri vaatii osallistujilta sitoutumista, omistautumista, sopeutumista, joustavuutta ja tiettyä itsekuria. Ja kaikesta huolimatta: Samaan aikaan haluamme viettää hauskaa yhdessä, kokea uusia asioita, nauttia elämän kauniista puolista ja samalla RENTOTUSTA.

Majoitus: 1 tai 2 hengen huoneet

Ateriat: Täysihoito (aamiainen, lounas, päivällinen ja välipalat) ei sisällä alkoholijuomia.

Maksimissaan 4 osallistujaa viikossa. Edellytyksenä on suomen kielen perusosaaminen tietyllä sanavarastolla ja halu oppia suomea.

Milloin: kesä ja syksy

Päivämäärät: sopimuksen mukaan

Kesto 1 viikko (6 yötä)

Yksilöllinen saapuminen ja lähtö. Finnair lentää päivittäin Helsingistä Ivaloon. Tarvittaessa hoidamme lentokenttäkuljetuksen.

Hinta

2-hengen huone 2’700.- Euroa

tai 1-hengen huone 2’940.- Euroa.

Hintoihin sisältyy: majoitus liinavaatteineen ja kylpypyyhkeineen, ateriat, alkoholittomat juomat ja saunaolut, kuljetukset mm. B. vaelluksille ja yhteisille kielitunneille materiaaliineen. Myös yksityistunteja on mahdollista varata hintaan 50 euroa/tunti.

Lennot ja vakuutukset ovat osallistujien vastuullla.

Järjestetty kielileirejä 2018/2019

Kesästä 2018 syksyyn 2019 järjestettiin yhteensä viisi leiriä. Tässä joitain vaikutelmia viideltä intensiiviseltä viikolta.

Valokuva-albumista