Kielileiri

Mies oppi suomen kielen viikossa!

No, ehkä tuo on hieman liioiteltua, mutta voisiko siinä olla perää?

Oletko jo kuullut aikuisten kielileiristämme? Leirillä miehesi, vaimosi, ystäväsi tai jopa Suomeen ihastunut naapurisikin saa mahdollisuuden puhua suomea yllin kyllin samalla kun hän oppii suomalaisia tapoja ja kummallisuuksia ihan kädestä pitäen. Leirillä on mahdollisuus kalastaa omasta järvestä päivän ruoka ja oppia valmistamaan saatu saalis eri tavoin. Puutöiden teko kuulu myös mahdollisiin askaresiin ja kokeneet puutyöläiset voivat tarttua myös moottorisahaan. Päivittäinen saunan lämmittäminen, kylpeminen ja pulahdus järveen kuuluvat myös ohjelmaan. Unohtamatta saunan jälkeistä Huurteista. Päivävaellus tulentekoineen ja makkaranpaistoineen, sienien ja marjojen keruu läheisestä luonnosta ovat myös osa leirin tarjontaa.

Opetus

Leirillä puhutaan vain suomea. Päivät aloitetaan oppitunnilla, jolloin opitaan kunkin päivän tarpeellinen erikoissanasto. Päivän kuluessa leiriläiset keskustelevat suomeksi sekä ohjattuna että keskenään.

Opetuksen perusteena käytetään toiminnallista menetelmää perustuen sosiokonstruktiiviseen oppimiseen. Sosiokontruktiivisen oppimisnäkemyksen tavoitteena on oppiminen sosiaalisessa ja yhteisöllisessä kontekstissa sekä yhteisöllisen oppimiskulttuurin luominen.

Leirin tavoitteita: – uskaltaa puhua suomea ja pystyä osallistumaan keskusteluihin

– kartuttaa sanavarastoa

– tutustua suomalaiseen ja lappilaiseen kulttuuriin

Leirin tavoitteena ei ole suomen kieliopin hallitseminen tai virheetön puhekieli.

Emäntä ja isäntä

Emäntänä ja kuvernanttina toimii Anne, suomalais-sveitsiläinen voimanainen. Isäntänä Pirmin, sveitsiläinen, suomea puhuva monitoimimies. Opettajina mainiot Liisa ja/tai Miisa.

Sijainti

Missä: Urho-leiri järjestetään Suomen Lapissa, Ivalon kylässä keskellä metsää, järven kupeessa sijaitsevassa talossamme.

Majoitus

Majoitus 1- tai 2-hengen huoneissa

Ruokailu

Täysihoito (aamiainen, lounas, päivällinen sekä välipalat).

Syömme pääasiassa suomalaisia, mahdollisuuksien mukaan paikallisista ruoka-aineista valmistettuja ruokia. Kalat omasta järvestä (jos Ahti suo) tai lähivesistä, poroa ja muuta lihaa Lapista.

Rakastamme hyvää ruokaa, joten laadusta emme tingi!

Osallistujat

Osallistujat: max. 4 osanottajaa. Ainoana edellytyksenä auttava suomen kielen taito ja halu oppia puhumaan suomea.

Ajankohta

Milloin:  kesällä ja syksyllä 2020.

Lisäkursseja sopimuksen mukaan.

Kesto: 1 viikko (6 yötä), su-la

Saapuminen: Yksilöllinen, sunnuntai-päivän kuluessa. Finnair lentää päivittäin Helsingistä. Tarpeen tullen haemme Ivalon lentokentältä.

Hinta

2-hengen huone 2’700.- Euroa

tai 1-hengen huone 2’940.- Euroa.

Hinta sisältää majoituksen, ruokailut, kuljetukset, yhteiset oppitunnit materiaaleineen ja keskustelu- ohjauksen.

Lisäksi mahdollisuus yksityistunteihin à 50.- Euro/tunti

Valokuva-albumista leireiltä 2018/2019

Kesästä 2018 syksyyn 2019 pidimme yhteensä viisi kielileiriä.