ARKKITEHTUURI – SUUNNITTELU – LUONTO SUNILASSA

Kohtaa ainutlaatuista arkkitehtuuria ja muotoilua

Alvar Aallon 1930-luvulla suunnittelema Sunilan selluloosatehdas ja asuinalue on kulttuurihistoriallisesti merkittävä maailmankuulu muistomerkki. Toimivat, luontoon ja ympäristöön sopivat rakennukset muodostavat ihanteelliset puitteet yhdistettynä suomalaiseen muotoiluun.

Nyt on upea tilaisuus paitsi vierailla tässä ympäristössä, myös tilapäisesti asua siellä  ja inspiroitua. Nauti ainutlaatuisesta elämyksestä modernismin ja funkiksen ikonissa. Jos haluat syventyä aiheeseen, asiaan liittyvää kirjallisuutta on saatavilla. Kaunis ympäristö tarjoaa mahdollisuuden pitkiin kävelyretkiin metsässä, urheiluun ja kesällä Itämeren rannoista nauttimiseen.

”Aino”-asunnossa pääset uppoutumaan 1930-luvulle ja Alvar ja Aino Aallon maailmaan, ja Eero-asunnossa asut maailmankuulussa suomalaisessa 50- ja 60-luvun designissa. Molemmat asunnot ovat rauhallisia, harmonisia, inspiroivia… ja kauniita! Ne on sisustettu kiinnittäen erityistä huomiota yksityiskohtiin ja korkeaan laatuun, ja niissä on kaikki tarpeellinen miellyttävään oleskeluun.

Vaikuttava Sunilan selluloosatehdas on edelleen toiminnassa ja siihen jo alun perin kuuluneella Sunilan asuinalueella on runsaat 300 asuntoa 400 m2:n johtajan huvilasta (nykyisin museo) insinöörien ja työnjohtajien rivitaloihin ja yksiöihin.

Lisätietoa:

https://www.instagram.com/sunila_design_apartments/

https://www.visitsunila.fi/sunila-design-apartments/apartment-aino/

https://www.alvaraaltosunila.fi/

https://www.visitkotkahamina.fi/kohteet/alvar-aallon-sunila/#00437d08

Sijanti

Sunila sijaitsee Kotkan kyljessä, noin 130 km Helsingistä itään, aivan Itämeren rannalla. Helsingistä tai Helsinki-Vantaan lentoasemalta matka autolla kestää noin 1,5 tuntia. Juna- ja bussimatka kestää noin 2,5-3,5 tuntia.

Majoitus

Paivölän terassitaloon voi tällä hetkellä varata asunnot ”Aino” ja Eero, molemmat kaksioita ja kooltaan 45 m2. Molemmissa asunnoissa on parveke/terassi.

Asunto ”Aino” yläkerrassa ja se on osittain remontoitu.

”Eero” on keskikerroksen esteetön asunto ja siinä on iso terassi. Asunto on täysin remontoitu 2022/23 (uusi keittiö ja wc/suihku).

Hinnat / Varaus

https://www.airbnb.fi/rooms/565078896887866031?source_impression_id=p3_1682945277_%2FtygHoJ%2Fz1KQCMbX

Hintoihin sisältyy: majoitus liinavaatteineen ja kylpypyyhkeineen.

Lisäinformaatiota:

info@lappian.com